برای رشد اقتصاد مردم پایه باید اعتماد مردم به بازار سرمایه برگردد

تیموری شندی

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به لزوم وفاق مالی برای توسعه پایدار، گفت: اعتمادسازی یک رکن ضروری است که متأسفانه در سال‌های اخیر با چالش‌هایی مواجه شده‌ایم. باید تلاش کنیم تا اطمینان و اعتماد در میان تمامی بازیگران بازار سرمایه ایجاد شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ علی تیموری شندی کارشناس بازار سرمایه گفت: وفاق مالی کلید توسعه پایدار اقتصادی است .تیموری شندی بر ضرورت ایجاد یک اکوسیستم مالی منسجم و کارآمد برای رشد و توسعه پایدار اقتصادی در کشور تأکید کرد و گفت: شعار وفاق مالی، سرمایه ملی کلید دستیابی به همبستگی و همکاری میان نهادهای مالی و اقتصادی است.تیموری‌شندی، کارشناس بازار سرمایه در مورد مفهوم پیام هفدهمین رویداد صنعت مالی ایران با محور «وفاق مالی، سرمایه ملی» اظهار داشت: بازارهای مالی از ارکان اصلی هر اقتصاد در دنیای امروز هستند و تأثیر به سزایی در رشد و پیشرفت کشورها دارند. بازار سرمایه ابزار تقویت پس انداز ملی و تجهیز منابع خرد مردم و تزریق به تولید است که برای تحقق رسد اقتصادی مردم پایه مورداستفاده قرار می گیرد.وی بر لزوم همکاری و انسجام بین تمامی نهادهای اقتصادی کشور برای ایجاد یک اکوسیستم مالی کارآمد تأکید کرد و در ادامه با اشاره به اهمیت بازارهای مالی گفت: بازارهای مالی یکی از ارکان اساسی اکوسیستم اقتصادی هر کشور هستند. اگر یک اکوسیستم مالی کارآمد و منسجم نداشته باشیم، نخواهیم توانست به رشد و توسعه اقتصادی پایدار دست یابیم؛ ایجاد چنین سیستمی تنها با همکاری تمام نهادهای مالی و اقتصادی کشور امکان‌پذیر خواهد بود. این کارشناس بازار سرمایه همچنین با ارزیابی مفهوم «وفاق مالی، سرمایه ملی» افزود: این پیام در شرایط فعلی اقتصادی و اجتماعی کشور می‌تواند به‌عنوان یک راهکار برای رسیدن به انسجام در اکوسیستم مالی عمل کند. در شرایطی که کشور با چالش‌های اقتصادی و اجتماعی مواجه است، این شعار می‌تواند فضای همکاری و همبستگی میان نهادهای مالی و اقتصادی کشور را تقویت کند.

تیموری‌شندی در ادامه به لزوم اعتمادسازی در بازارهای مالی کشور اشاره کرد و گفت: برای ایجاد انسجام در اکوسیستم مالی، باید زمینه همکاری میان تمامی ذی‌نفعان و بازیگران این حوزه فراهم شود. این ذی‌نفعان شامل نهادهای مالی، بخش‌های قانون‌گذار، سرمایه‌گذاران و دیگر بخش‌های اقتصادی هستند. اعتمادسازی در این حوزه یک رکن ضروری است که متأسفانه در سال‌های اخیر با چالش‌هایی مواجه شده‌ایم. بنابراین، باید تلاش کنیم تا اطمینان و اعتماد در میان تمامی بازیگران بازار سرمایه ایجاد شود.مدیرعامل گروه مالی کاریزما همچنین به مشکلات موجود در ناظران مالی کشور اشاره کرد و گفت: به‌جای اینکه بانک‌ها، بیمه‌ها و بورس به‌عنوان ارکان مکمل یکدیگر عمل کنند، در بسیاری از مواقع شاهد ایجاد فضای دافعه بین این بخش‌ها هستیم. این مشکلات باید با هم‌افزایی بیشتر و همکاری میان نهادهای مختلف حل شود تا ظرفیت‌های موجود در این بخش‌ها به‌درستی به نفع رشد و توسعه پایدار اقتصادی کشور استفاده شود.وی در پایان خاطرنشان کرد: تنها با همکاری و انسجام میان تمامی بخش‌های اقتصادی و مالی کشور می‌توان از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری کرد و گام‌های مؤثری در جهت تحقق توسعه پایدار اقتصادی کشور برداشت.

به گزارش فارس در حال حاضر ۸۰۰ شرکت برتر ایرانی در بازار سرمایه حضور دارند، ارزش روز بازاری این شرکت‌ها حدود ۱۰ میلیون میلیارد تومان معادل حدود ۱۳۵ میلیارددلار است که به گفته وزیر اقتصاد ، عمق بازار سرمایه با ورود شرکت‌های جدید و دانش بنیان باید بیشتر شود. در حال حاضر حدود ۶۰ میلیون ایرانی کد بورسی دارند که معادل ۷۰ درصد جمعیت کشور هستند و بهترین فرصت برای تقویت پس انداز ملی و رونق تولید به شمار می رود.